Dubbellucht

Voordelige verzekering

Als lid van Dubbellucht kunt u een voordelige verzekering afsluiten bij ons. Hiervoor is een collectieve kampeerautoverzekering op maat ontwikkeld. Voor een lidmaatschap verwijzen wij u naar de website van de club; www.dubbellucht.nl. Om aan te tonen dat u lid bent van Dubbellucht vragen wij u naar uw lidmaatschapsnummer.

Onze hulpverlening

In uw Dubbellucht verzekering is pechhulp na een ongeval en na mechanische storing meeverzekerd. Voor wagens met een lediggewicht boven 3.500 kg. is de totale vergoeding voor pechhulp gemaximeerd tot € 2.500,-.

Wat te doen

Indien u van onze verzekering gebruik wenst te maken, verzoeken wij u om dit stappenplan te volgen:

Als wij alle stukken hebben ontvangen, kunnen wij dit verder voor u in behandeling nemen!

Premie

De collectiviteit zorgt voor een zeer lage premie, waarbij geldt: hoe meer deelnemers hoe gunstiger de premie. Ook het aantal per jaar te rijden kilometers is geheel vrij naar wens in te richten. Ieder motorvoertuig in Nederland dat gebruik maakt van de openbare weg, dient voor WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) verzekerd te zijn. De premie wordt berekend aan de hand van het lediggewicht van de kampeerwagen, zoals dat staat vermeld op het kentekenbewijs.

Kosteloze vergelijking

Indien u wenst kunnen wij kosteloos een vergelijking maken van uw huidige autoverzekering en verzekeringspakket. Hiervoor hoeft u allen de betreffende polis(sen) bij te sluiten. Wij zullen dan een offerte voor de auto en/of het verzekeringspakket tezamen met de offerte van de kampeerwagen aan u toesturen.

Korting

Aan de hand van de door u opgebouwde schadevrije jaren op uw eigen autoverzekering, krijgt u een hogere no-claimkorting op de kampeerautoverzekering van Dubbellucht. Hiervoor dient u dit wel door middel van een recente kopie polis van de autoverzekering, met daarop de huidige opgebouwde schadevrije jaren vermeld, kunnen aantonen.

Gebruik

De kampeerautoverzekering (en het risico hiervan) is berekend op het recreatieve/kampeer gebruik van uw Mercedes. U wagen moet dan ook zijn ingericht als kampeerauto. Het zakelijk gebruiken van uw kampeerauto is niet toegestaan (niet verzekerd) in deze verzekering.

Kampeerwagens ouder dan 10 jaar

Bijzonder is de mogelijkheid om kampeerwagens ouder dan 10 jaar, dat geldt voor vrijwel alle bussen, beperkt of volledig casco, op basis van een geldig taxatierapport, te verzekeren. Een uitgelezen kans om uw kostbare bezit te verzekeren.

Casco

Een beperkt casco dekking biedt dekking tegen o.a. brandschade, diefstal-/inbraakschade, ruitbreuk, storm of aanrijding met dieren. Bij schade is een eigen risico van toepassing. U verliest bij een gehonoreerde claim geen korting voor schadevrij rijden. Schade als gevolg van eigen aanrijding is niet verzekerd.

De andere mogelijkheid is het afsluiten van een volledige casco dekking, in de volksmond All Risk verzekering genoemd. Deze verzekering dekt tevens aanrijdingschades. De termen eigen schuld of schuld van een tegenpartij zijn niet van toepassing, maar het kan wel invloed hebben op uw korting voor schadevrij rijden. Is een schade niet verhaalbaar, dan is de korting het volgende verzekeringsjaar lager. Ook hier geldt een eigen risico dat eventueel op een schuldige tegenpartij verhaald kan worden.

Uitsluitend wanneer de camper getaxeerd is kan deze tegen cascoschade worden verzekerd. Een taxatierapport is geldig gedurende een periode van 3 jaar. Speciaal voor leden van Dubbellucht bestaat er de mogelijkheid de camper tegen gereduceerd tarief te laten taxeren bij Diemex Expertise te Diemen.

Inventaris

De inventaris van uw kampeerwagen kunt u aanvullend meeverzekeren tegen diefstal uit uw goed afgesloten kampeerauto. Ook is de inventaris dan verzekerd tegen onder andere brand- en stormschade. Overigens is deze dekking alleen mogelijk in combinatie met een beperkt- of volledig cascodekking

Aanvullende dekkingen

Voor personen die met de camper op pad zijn zijn er drie mogelijkheden.

  1. De ongevallenverzekering voor inzittenden die een bedrag uitkeert bij overlijden of bij blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval.
  2. De schadeverzekering voor inzittenden die alle schade vergoedt, ontstaan als gevolg van een ongeval. Denk daarbij aan schade aan de bagage, schade in de vorm van inkomstenderving of de kosten van noodzakelijke aanpassingen aan de woning.
  3. De rechtsbijstandsverzekering die u kunt gebruiken na een aanrijding of bij een dreigend conflict met een garage na een reparatie aan uw camper.

Buitenland

De Nederlandse verzekeringsmaatschappijen bieden dekking in Europa en de landen rond de Middellandse zee. De verzekeringsperiode is niet onbeperkt. Het voertuig is voor een periode van maximaal 3 maanden aangesloten verblijf verzekerd in Europa. Wanneer u langer dan 3 maanden buiten Nederland verblijft kunt u dit binnen de Dubbelluchtpolis wel uitbreiden. Er wordt hiervoor wel een toeslag berekend. Verblijft u dus langer dan 3 maanden buiten Nederland maar binnen Europa? Vergeet dit niet aan ons door te geven!